Counting the BIG DAY!

Monday, November 30, 2009

Tag Terima Kasih

Tag terima kasihku sudah siap. Yeyy..now in the mist of 'menempek' those tags to the bekas. Semalam dah selesai menempek dalam 900 bekas (theres 400 bekas to go! chaiyo chaiyoo~). Mama dearie, lil sis and cousin Padil tolong. Terima kasih yaaa.. :)

Well actually i wanted to order the tags from Jentayu Design. Their designs are beautiful and price are also ok. But unfortunately they only have them in minimum size 1.5 inch. Saya mahu 1 inch lah. Kang keluar paksi pulak tag terima kasihku..huhu. So i've decided to just edit one of the design they have with only using Paint. Yes guys..u dun really need those fancy software to do it, just a simple Window's tool will do. Walaupun aku ni orang IT, tapi terasa leceh nak install and then relearn tools yang hebat2 tu. Alaa lagi pun nak edit benda simple je kan.

So ini adalah design tag terima kasih ku, cantik kan?? ;)

Tapi design bunga tu memang bukan aku yang buat yaa.. Harap mereka tidak marah kerana aku guna design mereka buat bekas door gift ku. ;b

Anyway ini pulak the original design. Aku tambah word 'Terima Kasih', tambah border, tuka kaler nama untuk ikot theme, tukar position tarikh ke bawah dan ubah skettt posisi bunga yang di bawah tu. Nampak cam simple je penukaran tu, tapi alahai agak leceh gak la.

Design asal

Well byk lagi design yg cantik-cantik. Sayang je xleh wat size yg aku nak. Tapi ok la gak, sekurang-kurangnya banyak aku berjimat dengan buat sendiri tag-tag ini. Aku guna kertas putih yang sederhana tebal(140gsm), which satu A4 tu boleh dapat 70 keping tag. Sekeping A4, 10 sen dan aku kira aku guna dalam 30% ink colour printer. Maka bila dikira-kira termasuk price ink, satu tag terima kasih ku hanya lah RM0.02! hehehehe..jimatnyaa. Kalau order satu 20 sen, tapi aku wat senirik 2 sen ja. Tapiiiii..please take note, kertas biase yaa bukan matte laminate or glossy or wat so ever kertas yg bermutu itu. Ala xpela, janji boleh jimat. ;)

11 comments:

  1. cantik sgt!!!i wish i had mine like this.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


      Delete
  2. betul jgk tu..
    yg pnting leh jimat kan...
    good idea!

    ReplyDelete
  3. wahhh
    sangat jimat giler
    sukenye
    heheh
    btw,saya dah link kan awak
    jom exchange link

    ReplyDelete
  4. wah creative nye! i should try to make it!

    ReplyDelete
  5. owh..super jimatla!leh copy cat nih..link kamoo ye..

    ReplyDelete
  6. Hi Dear,
    looking for 1001 sweet & fabulous gifts at very affordable price???
    do visit my page,

    http://gardenofgalleria.fotopages.com/

    Happy Preparing for ur big day dear!!!

    ReplyDelete
  7. Mmg jimat if nak DIY. Tapi janganlah sampai gunakan design yang bukan hak milik. nnt tak berkat.

    Jentayu Design
    Thekadkahwin.com

    ReplyDelete
  8. Salam,
    sy bukan nak menyinggung sesiapa terutama tuan milik design. Sebenarnya mmg nak order je sbb kualiti tag lebih bermutu, malah tak yah jenuh membuatnya..agak leceh gak plus kertas yg sy guna hanyalah kertas biase which kalau kena setitis air pun kompemm berkempang warnanya. Kan dah tak cantik? Sy wat senirik pun sbb tak ada saiz yg diingini dan teringin sgt design itu. Mungkin tak sedar impaknya. Harap maap lagik kalau tersalah laku... :)

    ReplyDelete
  9. oh, design tu copyrighted ke?coz I thought I saw that similar design elsewhere, serious....sape yang x berkat skang ni...

    ReplyDelete
  10. apa bukti design copyright ye? tu la masalah nya mereka yg bergelar "designer" ni. ntah2 mereka pon cedok copypaste dari idea org lain then claimed yg tu design sendiri. banyak yg jadik macam ni. tambah2 pulak kalau design bunga2 an tu. rasanya kita boleh je pakai apa2 design kat internet ni sebab bebas kot. lain la dah mmg copyrighted yg sah2. just my 2 cents!

    ReplyDelete