Counting the BIG DAY!

Saturday, December 5, 2009

Lolipop for kiddies

I got the idea to give lolipop for kids from here. She bought it in a kedai borong makanan ringan di Rawang, dem cheap. 15 cent per loli! And paling aku suka memang sgt chomel the designs and they are so colourful. Budak-budak kompem lagi suka. ;) Tapi berkali-kali juga pk am i going all the way to Rawang to buy this? erkk jauh la Rawang itu. Selayang rumah encik tunang pun aku dah rasa jauh ini kan Rawang..huhu

Nak dijadikan rezeki aidiladha, last week kan cuti hari raya haji, maka ke kampung ibuku lah aku pulang. My auntie nak beli some sweets and candy for her son's wedding at a kedai borong makanan runcit, and bila Mama dearie saja ikot and tengok-tengok rupa-rupanya kedai ni pun ada jual the lolipop! wheeee~~ ;) And all this while pegi bazaar ramadhan tak perasan pun ada kedai borong makanan runcit dkat situ. Even aku pnah park betul-betul depan kedai tu before this!

Cuma design agak limited la, hanya star dan bulat dan price nya mahal skettt. 50 batang utk RM8. Maka jatuh 16 cent. Bila tengok label nya, nak tengok ingredient tapi tertengok distributor nya dan rupa-rupanya Seri Kembangan mariii..hahahahha..tu pekan umah aku tuu..ni kat Serdang ni. hahahaha.. Patut la dia charge lebih. Kos tol dan minyak ke Parit Buntar, Perak! Takpe la, sebab malas dah nak pk dan terlalu berkira maka kami pun beli lah 200 batang. ;)


So here they are, bentuk bulat dan bintang



Close ups



Tapi kan aku rasa most kedai borong makanan runcit ada la jual lolipop ni. Yang aku tau, dkat KL Jalan h.s. lee ada beberapa kedai-kedai ini. Yang tak suka drive ke KL, boleh amek lrt dan turun di masjid jamek. Dah dekat dah tu.

13 comments:

  1. murah n mudah!no need bg brg len da kan..bg ni je pon da ckup mgembirakan bdk2..leh copy cat nih! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI


      Delete
  2. lolipop utk tetamu kecil kite same...
    tp sy dpt sebotol rm8.50 =(

    ReplyDelete
  3. boleh tau tak..kedai kat parit buntar ni kat mana ya? my hubby to be dari sana, i nak suruh dia tgok kan kedai tu.

    ReplyDelete
  4. uhh uhh sudah update blog..update update laeeee...-nannaeabt714

    ReplyDelete
  5. hai,saya nk tnya kedai mknan ringan kt jln hs lee yg awak ckp tu kat area mane,smlm puas saya cari takda pun,kedai borong aksesori wanita byk la kat situ

    ReplyDelete
  6. faratul : aah murah dan mmg dpt mengembirakan si kecil ;)

    modusoperandi111209: RM 8.50 tu pun kira ok la, jatuh sebatang 17sen. masih berbaloi :)

    Anonymous 1: sorry sy xsure nama tmpt tu..tp cuba ckp kat dia kedai-kedai area bazar ramadhan. Mungkin dia tau kott..

    nannaeabt714 : update ble rajin jekk..hehe

    Anonymous 3: ohh dia bukan row mcD tu, dia belah row sinar kota mydin. Kalau u naik lrt dari arah sri petaling dan turun di masjid jamek, xpayah cross jalan. Terus ke kanan menghala ke jln h.s. lee. Lalu sebelah parking then ke kanan. Kedai-kedai tu area situ. Good luck harap bleh jumpa! ;)

    ReplyDelete
  7. tumpang tanya..distributor loli ni from seri kembangan kan..kat mana ya? mind share the alamat?

    ReplyDelete
  8. ok min,nanti saya cari lagi,tpi msa g kl ahad lepas tu saya lalu ikut area jln h.s lee,kat jalan h.s. lee tu nanti kita jumpa kuil kan..takpa nnt saya cari lgi..anyway thank you so much atas info yg awak berikan

    ReplyDelete
  9. Anonymous : Its.. Syarikat Perniagaan Chong Mah Sdn Bhd, Lot 1836, Jalan College, 43300, Seri Kembangan. Tel: 603-894806622
    Try la call mana tau diorg leh sell lagi murahh :)

    eida: Tak perasan pulak ada kuil kat situ. huhu. Harap awk jumpa laa...

    ReplyDelete
  10. ohh additional info to ms anonymous.. kat packaging label tu dia tulis TM Assorted Lollipops :)

    ReplyDelete
  11. thank u for all the info :)
    hope all went well wit u majlis..god bless

    ReplyDelete
  12. Salam.. Jasmine,leh x tlg bagi drection utk saya k tmpt distributor lolipop kat seri kembangan tu??? dah dkat k ngan jusco equine tuh?? lagi satu,saya call tapi no. tu bkn no. kdai tu.. tp,dkat umah org... nsib xkna marah..=( huhuhu..

    ReplyDelete